Mustang Sprint B 1968 / The GT That Wasn't A GT

Click here to edit subtitle

Sprint B 1968 långsamt projekt

Denna bil inhandlades av säljare i från Miami (Mattias B)
och om allt gick smärtsamt m.m. kan språka om länge, o va bilen så bra som han sa, samma sak där.

Sagt o gjort massa tusen kr fattigare så kom bilen hem en Augusti kväll och allt såg OK ut.
Efter att man inspekterat lite mera, så hittar man så klart skavanker m.m.
Så det blev att sitta i telefon nästa dag med Mattias, han lovade dyrt o heligt att han skulle fixa fram det jag behövde, snart 1 år senare har hälften kommit, inväntar den andra hälften inom snar framtid, så jag kan inte säga något ont än!
Skavankerna kommer jag till när dom fixas.
En av skavankerna som upptäcktes direkt va att den läcker in vatten, å så klart trodde man att det luftintagen som va sönder rostade! men efter att jag fått låna en mindre kamera så lirka jag in den o såg att där va inte problemet!
Vi lyfte upp den hos min bror o titta närmare under bilen, tyvärr så hade jag ingen kamera med mig vid det tillfället, men där såg det OK ut inge underrads massa eller liknade.
Men jag bestämde mig för att se till att det kom på lite massa för att skydda den lite extra.
Upptäckte att motorkudden va av, o lite slangar satt lösa, fixa detta oxå.
Nu va det bara invänta reg, besiktningen och fixa hastighetsmätaren.
Där gick allt bra nästan, han hitta några små saker som han tyckte att jag skulle fixa på den men inget som han hade inverkan på, det va pga jag sa åt han att allt som man kunde klaga på ville veta pga affären. Allt han sa att om jag skulle få denna igenom regen så va jag tvunget att göra något åt ljudet, så tydligen kan man inte registrerings besiktiga en Mustang med Flowmaster system.
Skit samma, jag åkte till Biltema och in handla ett bar dämpare o montera på plats.
Så efter att detta va gjort åkte jag o fortsatte min avbrutna reg, vilket dom alla fall va snälla och inte låta mig betala för en ny.
tyvärr hade dom inte tid att besiktiga den samma dag så jag fick åka hem och åter efter några dagar.
Måste oxå säga att Länsförsäkringarna löste bilförsäkringen på ett mycket bra och smidigt sätt, Jag ringde till en dam om vilka datum jag skulle besiktiga bilen, så maila hon över ett papper som jag hade med mig i bilen om jag skulle bli stannade på vägen av polisen, stor chans utan skyltar, men så blev det inte. O detta kostade inte en krona, det gick på mina andra bilförsäkringar.
Men väl på plats gick det bra!
Har aldrig varit på en besiktning som tagit så lång tid, då besiktnings mannen tog en extra lång tur runt besiktningen m.m.  Efter lite fix o en snabb obesiktning efter att fixat det besiknings mannens anmärkningar va ordnade gick den igenom.
Som sagt va nu va bilen besiktigad, så nu va det bara tuta o köra, vilket jag passade på att göra.
Men man åker ju omkring i ett projekt, så det har blivit lite byten o fix å trix.
i skrivande stund ska jag försöka komma på vad jag har bytt och fixat till.
Under vinter va det ganska lugnt, ja förutom att man passa på att handla på sig delar som man sedan kunde byta.
Inhandla en cd spelare och bytte denna+ nya pedaler och så limma jag fast gummilisterna som saknades på små rutorna.

Fixa oxå till nya lysen o allt där till, potter och skruvar m.m.
Sedan så på började jag att fixa till scoopen ( Ej helt klart än tyvärr) Ny huv inköpt med blinkers.
Bytte oxå handskfacket då detta va lite små trasigt.
Fick hem ett par beg, sidorutor som jag började att slipa av, men lackningen kom ej igång innan man kunde lacka ute.
Men igår kom den första på plats, o inte allt för lätt att få dom på plats.

Har oxå byt motor kudde då den ena va helt av, men tyvärr så fick jag fel sort av motor kudde. Men aj den som ger sig borra om hålen så den passa nästan. Men ska byta ut denna mot den riktiga så snart den har kommit hem.
Har oxå byt backlampor då dom inte va allt för snygga i kromen.
och gummilist till nummer plåts belysningen som oxå är ny.
och för den delen så är hållaren runt nr skylten oxå ny.
Sedan har jag inhandlat skärm förlängare till vänster sidan (den gamla va lite trasig ned till) som jag har lackat oxå
har oxå byt den delen i ratten som ser ut som trä, men är av järn till en svart i gummi.
i samma veva så fixa jag till reserv hjulet!
Byte nästan all krom i grillen oxå, det är bara den stora ramen i grillen som är kvar nu.
Byte styrsnäckan på bilen oxå
Det va lite jobb då man inte hade någon bra fungerande avdragare, man skulle ha haft en pitman avdragare så klart!
Men styrningen blev så mycket bättre i alla fall.
Titta på tillverknings nummer m.m. det var original styr snäckan som nu hade gjort sitt, fast det klart kastad blir den aldrig.

Nu blir det ett litet hopp till nu!
I veckan som gick fick jag för mig att jag va tvungen att gå igenom bagage utrymmet. Tyckte det såg lite dåligt gjort ut med massor i skarvar m.m.
Så min fundering va att dom försökte dölja något där bak.
O så va det svart målat där oxå. (jag lacka på ett lagar svart extra när jag fick bilen oxå)

Så såg det inte ut från fabriken heller,(alla som vet så fanns inga svarta bagage utrymmet bara fanns i dom Mustangerna som va svarta utan på oxå)
Så jag började grund måla bagagerummet, efter detta så skrapa jag o slipa på dom ställena som jag hade mina misstankar om rost m.m.
Men jag kan bara säga att jag bara blev positivt överraskad på alla ställena, vist det fanns lite rost på några ställen, men inget som är vart att nämna som rost knappt.
På alla ställen som jag skrapa bort massa o den svarta färgen, kom jag alltid fram till original färgen. så plåtar m.m. i bak är original plåt inget byt med andra ord.
Det dåliga fog (karosseri kit) skummet eller vad det nu heter som va dragit över skarvar m.m. va gjort på fabriken tydligen!
Lite små bulligt är det, men efter 45 år får det nog vara så!

Det som va sämst skick i bak va tanken, på den fanns det små rost blemmor över allt, men bara mitt på typ, kanterna var helt OK.
Denna fixa jag oxå till så det ser OK ut, denna ska jag byta ut med tiden, men får se ut som den gör nu tills detta blir av!
För några veckor sedan lyfte jag på mattorna i bilen, o va lite orolig att det hade börjat komma lite rost, då den läckt lite från framrutan (Listen sitter inte riktigt som den ska)
Men där fanns det inget att gnälla över, fixa till lite med rost skydds färg, så nu ska det vara bra ett bra tag till. 
Har oxå byt ut ratten till en som är lite skönare tycker jag i alla fall, men som sagt va original ratten kommer alltid att vara kvar! och så fick jag oxå ordning på fog ljusen som inte har funkat tills nu.
Man kan oxå se på denna bilden med lamporna på att jag har monterat dit horn oxå! 
Och så byte jag lamporna i bak till LED, ville göra så liten inverkan som möjligt på bilen, så då tyckte jag att detta va en bra lösning, och det tar bara ca 30 min att åter ställa allt om man vill.
Man passa på att lacka lite på lamp kåpan oxå så klart.
Belysningen blev typ 100 ggr bättre för mina med trafikanter nu. 
Denna sommar (2013)har man åkt o njutit av bilen, man kan ju inte laga o byta o trixa hela tiden med bilen men man ska njuta oxå.
Men trixat o fixat lite i alla fall, tyvärr så fick jag en läcka på styrservon, detta gjorde att jag i panik inhandla allt nytt. 
men sedan visade sig att det bara va en läcka på en slang, som gick att nöd laga.
Så jag kommer att byta allt detta under nästa år i ställe.
Jag bytte grillen och en del krom i och runt grillen, har sparat den gamla grillen som ska lagas upp till ny skick vart tiden lider, (och jag kan bara säga att det va lite tunnare plåt i den nya grillen en den gamla) och så har jag så klart bytt lyktorna i fram till H4, då det blir lite lättare att se när man åker på kvällen! man kan säga att det blev en skillnad på ljus bilden framför bilen. Och sedan byter jag ut skruvar hela tiden på bilen, så snart jag hittar något ställe där det inte sitter rätt skruvar så sätter jag dit så rätt som möjligt. (RÄTT SKA VARA RÄTT)
Men jag satt in en mitt konsol i bilen i alla fall, för det är riktigt dåligt med förvaring i bilen. 
Som sagt va mera kommer!

Har oxå jobbat på att få tag på dom gamla ägarna till bilen, jag har kommit 3 ägare bakåt, o det ser ut som att bilen har stått ganska många långa år i ett garage bort glömd innan man på började att renovera upp den för ca 10 år sedan. Ägare Jag, 1 Svensk Handlare Miami, 2 Amerikansk Handlare i Miami, 3 Privat person (köpte denna o skruva och fixa klart det sista har oxå fått lite info här), 4 Första som börja renovera Privat person, denna fan bilen o är tydligen o möjlig att få tag på. (det ska vara denna som hitta bilen eller så fans den i dennas närhet?)
Tydligen så har bilen varit Virginia fram till 2011 så 43 år i samma stat och inhandlad av handlare bara ca 20 mil i från Washington där den såldes som ny! (tyder på att det inte är så många som ägt denna) men helt klart så kan jag ha fel. 
u har jag bytt och lackat lite i framvagnen.
Jag har bytt slangarna till servo styrningen, jag ska byta hela kolven, vid till fälle oxå, ny ligger o väntar! Men en slang gick läck, så jag va tvungen att byta dom innan tyvärr. ska oxå byta inne o yttre kullederna och över o undre bärarmarna. och fjädersäten.
Har bytt ny sway bars krängrings staget i fram till ett som är lite tjockare o så klart nya gummin och krängringshämmare.
och lite färg på trummorna, piffar alltid upp. 

Passa jag på att hänga av förar dörren och montera dit ett nytt nedre gångjärn på Mustangen,
och det gick ganska bra o passa ganska hyfsat, men helt klart så fick man justera det lite.
O dörren blev som ny trög i fin, men med lite fet som får tränga in lite så går den bara bättre o bättre.
Så nu ska jag renovera det gamla! men vad jag ska ha det till vet jag inte!
Håller på att montera in en extra handbroms varnings lampa, finns bild på bloggen.
Glömmer allt för ofta att lägga ur denna tyvärr, Detta är klart så snart den rullar ut i vår 2015. Måste oxå inom kort byta ut pack boxen på höger bak axel, då denna släpper ut en liten mängd olja på bromsbackarna, o bromsarna blir lite sliriga då.
Vintern 2015 -2016 va bilen inlämnad p.g.a kabel brand detta är nu fixat, det blev inte så mycket skruvande under 2016 Bytte generator och batteri i slutat av året, men ska fixa lite små fix nu under vintern 2016-2017 Håller på med att slipar lite rost på bakluckan, (Ny begagnad in köpt, denna kommer jag att byta om jag lackar om bilen någon gång) Under tiden för den som sitter där vara kvar)
tyvärr är den utom räddning, men ska nöd laga den lite. Sedan kommer det lite nytt krom o så har jag nya stötdämpare fram o bak, men detta kommer att bytas ut i ett senare skede.
MUSTANG SPRINT B 1968

By 1968, the Mustang Sprint option was already a springtime tradition. The first Mustang Sprints appeared as six-cylinder models in the spring of 1966 during a mid-year "Millionth Mustang Success Sales" promotion, with the Sprint 200 Option Group adding a body-side tape stripe, chrome air cleaner with a "Sprint 200" decal, wire wheel covers, and console. For the spring of 1967, the Sports Sprint arrived with special pastel colors, a louvered hood, wheel covers, bright rocker panel moldings, and a chrome air cleaner lid. Offered on hardtops and convertibles only, the '67 Sports Sprint sold well; nearly 110,000 were built, according to Kevin Marti's book, Mustang...By the Numbers.

With minimal change to the '68 Mustang, Ford upped the ante for the '68 Sprint by offering two packages for its "See the Light Sale" in the spring of 1968. Sprint Package A was available for six-cylinder and V-8 models, adding C-shaped side stripes, wheel lip moldings, full wheel covers, and a pop-open gas cap. Package B was for V-8s only, utilizing the components from Package A but replacing the wheel covers with Styled Steel wheels and adding grille-mounted foglights.

With foglights, a C-stripe, and Styled Steel wheels, Sprint Package B was essentially a GT without the added cost of its mandatory four-barrel engine and heavy-duty suspension. Although the Package B Sprints didn't have the GT emblems on the fenders or center wheelcaps, the cars were often identified as GT models, a confusing situation that continues to this day.

Even with two packages, the '68 Sprint program wasn't nearly as successful as the previous '67 promotion. Mustang...By the Numbers reports that only 40,118 '68 Sprints were produced-25,012 Package A's and 15,106 Package B's. All but three were hardtops. Watch for the others: a Package A fastback and convertible, and a Package B fastback.


The Sprint shown here is a Package B hardtop owned by Thomas from Björklinge Sweden. Restored the first time in 1995-98, Pain was change from Lime gold to Acapulco blue.

Originally sold by Sheehy Ford INC 5000 Auth road Marlow Heights DC 20023. Washington , In addition to the $102 Sprint Package B, the invoice shows the 289 two-barrel engine, Select-Shift automatic, power steering, an AM radio, Courtesy Light Group, bumper guards, and a heavy-duty suspension. It stickered for $3,570, a hefty price tag for a car that was supposed to be a low-buck version of a GT. At some point, several dealer accessories were added, including the dual exhaust, Lemans stripes Hood scoop, and rear speaker.


I did buy the car in march 2012 from a car dealer in Miami, the last owner sold it in Jan 2012 in Lorton, Virginia. The car have been in the area around Washington all years between 1968 to 2012 and since 2012 the car´s in Sweden.